11 april, 2017

Kulning

Beskrivning:
Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt ton register. Under en dag får du lära dig kulning från grunden. Genom noggrann röstuppvärmning och lekfulla avslappnande röstövningar lockar vi fram våra kraftfulla röster. Bra att veta: Du behöver inte kunna sjunga för att kula utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs, bara nyfikenhet & mod!

Datum:
17 Juni 2018

Tid
Söndag 10-17

Plats:
Idéfarmen

Kursledare:
Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och Norska Valdres. Hon leder kurser och workshops i folksång och kulning i många olika sammanhang. Hon har utforskat kulningen som friskvård ställt mot stress och utmattnings-problematik i samband med en utbildning i musik & hälsa på Kungliga musikhögskolan, och fått fina resultat på sin studie.
Karin om kulning: ”Kulning är att vara närvarande i nuet och lita till sin inneboende kraft. Att våga ta plats med sin röst!”

Förberedelser:
Vattenflaska, sittdyna och bekväma kläder som inte sitter åt. Obs! Kläder efter väder då vi kommer att vara både inne och ute.

Lunch och fika:
Det finns mikrovågsugn att värma egen mat i. Idéfarmen erbjuder även matlådor samt fika, mer detaljerad info kommer i anmälningsbekräftelsen.

Anmälan
Skriv namn och telefonnummer till martin@idefarmen.se
OBS – Du måste betala in kursavgiften för att boka din plats!

Kursavgift:
800 kr som betalas till Bg 5059-9315 eller SWISH 1236632301. ange kurs- och deltagarnamn.