11 april, 2017

Kulning – Genomförd

OBS! Denna kurs är avslutad. Du kan anmäla intresse för ny kurs till Martin@Wande.se

Kulning

Beskrivning:
Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt ton register. Under en dag får du lära dig kulning från grunden. Genom noggrann röstuppvärmning och lekfulla avslappnande röstövningar lockar vi fram våra kraftfulla röster. Bra att veta: Du behöver inte kunna sjunga för att kula utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs, bara nyfikenhet & mod!

Datum:
13 maj

Kl:
10-17

Plats:
Idéfarmen

Kursledare:
Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres. Hon leder kurser och workshops i folksång och kulning i många olika sammanhang. Hon har utforskat kulningen som friskvård ställt mot stress och utmattnings-problematik i samband med en utbildning i musik & hälsa på Kungliga musikhögskolan, och fått fina resultat på sin studie. Karin om kulning: ”Kulning är att vara närvarande i nuet och lita till sin inneboende kraft. Att våga ta plats med sin röst!”

Förberedelser:
Vattenflaska, sittdyna och bekväma kläder som inte sitter åt. Obs! Kläder efter väder då vi kommer att vara både inne och ute.

Anmälan:
Kursen är tyvärr fullbokad. Men skulle du vara intresserad av att vi håller en liknande kurs vid ett annat tillfälle är du välkommen att höra av dig på martin@idefarmen.se.