OBS! Denna kurs är avslutad. Du kan anmäla intresse för ny kurs till Martin@Idefarmen.se

 

Snickerikurs för nybörjare!

Beskrivning
Tvådagarskurs för dig som behöver grundkunskaper i att bygga enklare saker hemma. Allt från att sätta upp en tavla, bygga sin egen ram, till att planera och genomföra mindre konstruktioner eller hjälpa till vid större konstruktioner eller förbättringar i hemmet.
Vi har en väldigt kompetent och trevlig kursledare, gott om utrymme och har planerat en inspirerande och rolig kurs!

Dag 1
Vi går igenom och provar verktygen som ska användas under kursen. Skruvdragare, fogsvans, gersåg, sticksåg, borrmaskin, kniv m.m.
På eftermiddagen får du en uppgift att lösa med hjälp av de tekniker som du lärt sig under förmiddagen.

Dag 2
Fritt byggande under guidning av kursledaren. Detta innebär att du får själv bestämma vad du vill bygga, göra en enkel ritning, planera och genomföra. Kanske har du en egen idé redan när du kommer till kursen eller så hittar du på något här. Idéfarmen har återbruksmaterial, spik och skruv som ingår i kursen, men vill du bygga något specifikt kan du behöva ta med eget material till det.

Datum
26 och 27 augusti 2017
10-18 på lördagen
10-15 på söndagen

Plats
Idéfarmen

Kursledare
Åsa Egerqvist är båtbyggare (finsnickeri) och jobbar sedan 2008 på Vasaskeppet. Innan dess har hon jobbat på den 30 m långa Stockholmsbriggen som båttimmerman (grovsnickeri) och även byggt en replika på Viksbåten från 1100-talet som heter Tälja med verktyg som var de samma som man använde då. I denna seglade hon sedan till Ryssland i.

Förberedelser
Det enda du behöver är lämplig klädsel för snickeri. Vi kommer var både inomhus och ute. Prata gärna med oss på Idéfarmen om det är något du undrar över.

Mat & Boende
Det går att boka övernattning och mat för de som behöver. Vi bjuder på fika och du kan ta med egen mat som går att värma i mikrovågsugn. Nämn dina behov i anmälan så hittar vi en passande lösning.

Anmäl till
Skriv namn och telefonnummer till martin@idefarmen.se
OBS – Du måste betala in kursavgiften för att boka din plats!

Kursavgift
900 kronor inkluderar kurs och material, betalas till Bg 5059-9315 ange kurs- och deltagarnamn.