Ylva Skoglund – OLD TIME TOY


Mitt bidrag till ARTfarm har jag kallat ”Old time toy”. Det är inspirerat av de snurror som jag hade som leksaker då jag var barn. Man sprang med dem, så snurrade de av vindraget, eller så satte man fast dem på sin cykel och de snurrade snabbare, ju snabbare man cyklade. 
För mig är årets tema, ” play ground”, nåt som ger mig associationer till min barndom… att man alltid var ute och lekte, att naturen var som en barnkammare där alla fick plats och där leksakerna var enkla. Inga skärmar, inga mobiler, utan man lekte med det man hade runt ikring sig. På ARTfarm känner jag detsamma, utrymmet, det generösa fältet, himlen och vinden som emellanåt tar tag i snurrorna och får dem att röra sig som när jag var barn. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ENGL_icon-e1560242702449.jpg

My contribution to Artfarm is called ”Old time toy”. It is inspired by the ”spinners” I played with as a child. You ran around with them so the wind got them to spin. Or you put them on your bicycle and they spun faster the faster you cycled.
For me this years theme, ”Playground”, gives me the association to my own childhood… you were always outdoors to play, nature was the playground where evere one had a place and the toys were simple. No TV-screens, no mobile phones, you played with what was around you.
On ARTfarm I feel the same as back then, the space, this generous field, the sky and wind that eventually grabs the spinners and make them move exactly as when I was a child.