Att hålla ett residens innebär att ge t.ex. artister tid och rum att utveckla sitt område. För oss är det ofta artister som behöver just utrymme i våra stora lokaler för att kunna forma och skapa nytt.

Det kan likväl vara en författare som söker inspiration, en forskare som behöver tänka i nya banor. Vi på Idéfarmen är experter på kreativitet och är, förutom den fina miljön en tillgång för kreatörer.

Under huden

Sensommaren 2021 Fonomonik och Kompani TO på farmen för att utveckla sitt nya scenframträdande och inspirerades både i skulpturparken ARTfarm och av djuren runtom farmen.

Linn, Mari & Tamar Foto: Idéfarmen

Korobka

Sommaren 2021 tog Henrik och Louise Stora ladan i beslag för att knyta ihop en ny scenföreställning. Men vi hade såklart kul utomhus efter regnet lugnat ner sig.

Henrik och Louise Foto: Idéfarmen

Cultural nervous network

Försommaren 2021 utvecklades en intressant föreställning som omfamnade växtligheten- och mänsklighetens nätverk. Naturligtvis blev det en premiär/work/in/progress föreställning också.

Paula Foto: Idéfarmen

Svetlana and the sultry seekers

Hösten 2021 var det premiär för musikgruppen och du kan se hela föreställningen här (YouTube).

Svetlana and the sultry seekers Foto: Idéfarmen

Innanförskogen

Sommaren 2020 utvecklade Innanförskogen föreställning workshops för skolbarn på farmen. De invigde även Skulpturparken ARTfarm med musik.

PIVO

2019 hade musikerna i PIVO flera framträdanden då de invigde skulpturparken ARTfarm och spelade mitt i Stora ladans renovering.

PIVO Foto: Idéfarmen

M.P.A.C.

Sommaren 2018 hade M.P.A.C. residens  på Idéfarmen för att jobba vidare med sin föreställning Hairy Tales. Den omarbetades till barnföreställningen Håry Story med premiär på Idéfarmen.

Foto: Klara G. samt Idéfarmen